Winnaars leerlingenraad

\

Assalamoe alaikoem,

Beste ouders,

 

Gisteren zijn de winnaars van de leerlingenraad bekend geworden. Zij willen zichzelf aan u voorstellen.

Assalamoe alaikoem beste ouders,

Wij zijn Zayneb, Iqra, Safoua, Libaan, Dawood, Yasmine, Hamza en Ma-aad. Wij gaan ons voorstellen aan jullie.

Assalamoe alaikoem, ik ben Zayneb. Ik zit in groep 5A en ik ben 8 jaar.  Ik wil graag dingen veranderen zoals op het schoolplein een draaimolen en een voetbalveld.

Misschien leukere taal- en rekenboeken regelen zodat ik meer kan leren voor school en mijn cijfers kan verbeteren. Ik denk ook aan toneelstukken bijvoorbeeld op school, de gymlessen twee keer per week en leuke schoolreisjes.

Asalaam alaykom, ik ben Iqra en ik ben 9 jaar oud. Ik zit in de klas van juffrouw Margaret.  Ik zit in de leerlingenraad omdat ik dingen wil veranderen zoals het schoolplein met daar een glijbaan en trampoline op. Misschien ook een groter voetbalveld. Ik vind dat wij boekjes op school moeten krijgen en leuke schriften. Ik wil ook elke dag watermeloen.

Veel groetjes van Iqra, oh ja bijna vergeten ik wil twee keer per week gym.

Salaam alaykom, ik ben Safaou al Mahfi en ik ben bijna 10 jaar oud. Ik ben gekozen in de leerlingenraad en ik ga jullie vertellen waarom ik in de leerlingenraad wil.  Ik vind het superleuk om mee te beslissen en mee te denken. Ik ben heel creatief en daarom heb ik  een aantal ideeën die ik wil gaan realiseren, zoals;

  • Armoede en pesten zou moeten stoppen
  • Een mooier schoolplein: ik wil de school de kleur blauw geven.
  • Ik vind dat wij recht hebben op koekjes, melk en chocolademelk. Ik ben niet op dieet, maar ik bepaal zelf wat ik eet of drink.
  • De bovenbouw heeft een boekenkast en er moeten nieuwe boeken komen. De kinderen die boeken hebben die ze niet lezen, moeten deze doneren aan kinderen die geen boeken hebben. De school moet niet gierig zijn en boeken voor ons kopen.
  • Ideeën brievenbus! Zo kan iedereen die verlegen is of wordt overgeslagen ook aan de beurt komen.
  • Nieuwe speelmateriaal, bijvoorbeeld: springtouw, bal en trampoline.

Dat was het! De allerbeste groetjes! Safoua.

Salaam alaykom, ik ben Liibaan. Ik ben 9 jaar oud en ik zit in groep 6B. Mijn hobby’s zijn: voetballen, gamen en rennen. Ik ben gekozen voor de leerlingenraad namens mijn klas. Ik wil met de leerlingenraad meedoen omdat ik dingen wil veranderen. Ik wil het speelplein groter maken omdat er steeds meer kinderen bij komen. Daarnaast wil ik met schoolreisje naar toverland en wil graag ook een groot voetbalveld. Ik wil verder dat er niet gepest wordt en langer gymmen.

Salaam alaykom, ik ben Dawood en ik ben 11 jaar. Ik zit in groep 7A bij juffrouw Saadet. Gisteren heb ik de verkiezingen in mijn klas gewonnen. Ik wil graag in de leerlingenraad omdat ik de school wil helpen en omdat ik mee mag denken bij belangrijke dingen.

Salaam Alaykom, mijn naam is Yasmine en ik ben 10 jaar oud. Ik ben een leerling uit de klas 7B van juffrouw Latifa en ik ben gekozen door mijn klasgenoten voor de leerlingenraad.  Ik wil in de leerlingenraad omdat ik van onze school een mooie en betere plek wil maken. Ik wil bijvoorbeeld het schoolplein een stuk groter maken. Ik wil dat kinderen meer bewegen en dat ze zich fijn voelen op school.

Salaam alaykom, ik ben Hamza en ik ben 11 jaar oud. Ik zit in groep 8A. Ik kom uit Syrië en mijn hobby’s zijn voetbalen en gamen. Ik heb met de verkiezingen meegedaan omdat ik iets wil betekenen voor mijn school.

  • Mijn ideeën zijn een tafelvoetbal in de gang, de zandbak groter maken en een groot huisje plaatsen op het schoolplein.
  • Elke jaar geld inzamelen voor arme landen, 2 x gymmen of langer gymlessen zodat we een gezonde school worden.
  • Elke maand iets speciaals doen zoals bakken.

Salaam alaykom, ik ben Ma-aad en ik ben gekozen voor de leerlingenraad. Ik ben 11 jaar oud en zit in groep 8 van juf Zeynep en Khadija. Waarom wil ik in de leerlingenraad? Ik wil in de raad om de school te helpen. Ik hou van voetballen en doe graag activiteiten. Ik wil graag een grotere voetbalveld en wil dat pesten en plagen stopt! We moeten ook 2 x per week gymen en 1 x per jaar koken!

Nieuwe onderwijsassistente

\

Asalam alikoum,

Ik ben Ikrame EL Mandoudi, en ik ben 21 jaar oud. Ik heb in 2020 de opleiding onderwijsassistente afgerond. Ik heb daarna een jaar op een naschoolse opvang gewerkt. Dit vond ik heel leuk, maar het onderwijs sprak mij toch meer aan.

Ik werk nu sinds oktober op de IBS Aboe el-Chayr. En dit doe ik nu met veel plezier! Ik ondersteun de leerkrachten, en ik vind het ook heel leuk om de leerlingen te ondersteunen tijdens het leren. Ik haal voldoening als ik de leerlingen ook nieuwe dingen kan leren, waar de leerlingen zowel nu als in de toekomst iets aan hebben.

Ik hoop nog met veel plezier de leerkrachten en de leerlingen te kunnen ondersteunen InshAllah.

Nieuwe juf groep 6

\

Salaam alaykom,

Ik ben Esma, ik ben de nieuwe juf van groep 6. Ik vind het altijd al leuk om met kinderen te werken. Mijn geluk haal ik uit kinderen en met plezier zal ik een leerzame en leuke plek proberen te creëren voor de kinderen om te leren. Ik ben iemand die met humor, gezelligheid en serieus te werk gaat. Mocht je vragen hebben of meer willen weten, kun je me altijd aanspreken.

Tot snel!

Kinderboekenweek 2021

\

Worden wat je wil! Kinderboekenweek 2021 

Dit schooljaar heeft de Kinderboekenweek  ‘Beroepen’ als thema. Er zijn speciaal voor dit thema mensen uit verschillende beroepenvelden uitgenodigd om iets over hun vak te vertellen.

Twee brandweermannen, een ingenieur, een huisarts, een verpleegkundige, iemand van buurtsport, een arts, twee politievrouwen en iemand van de jeugdzorg waren onze gasten op school. Zij zijn in gesprek gegaan met de kinderen om over beroepen te praten en hebben uitgelegd wat hun beroep inhoudt. De kinderen konden vragen stellen en attributen gebruiken. De kinderen en onze gasten waren zeer enthousiast.

Wij danken onze gasten die hun ervaringen op een leuke manier met kinderen hebben gedeeld ! Een speciale dank gaat uit naar de werkgroep Kinderboekenweek 2021 voor het organiseren van dit mooi evenement op school!

Dag van de leraar

\

De Dag van de Leraar

De Dag van de Leraar is een speciale dag om waardering voor onderwijzers te tonen.

Een mooi moment om je personeel te laten verrassen met een kleinigheid als dankbetuiging voor hun inzet.

Onze directeur heeft het hele team met een mooi geschenkje verrast. Zeer attent van hem. Het is daarnaast ook hét moment om te ontdekken wat voor geweldige mensen er om jou heen voor de klas staan!.

De kleuters hebben meneer Essam vervolgens ook met een groot hart en mooie tekeningen verrast.

Bedankt team Aboe el-Chayr

Kennismaken nieuw personeel

\

Beste ouders/ verzorgers,

Graag stellen we jullie in de gelegenheid om op school kennis te maken met de nieuwe directeur, conciërge en intern begeleider.
Op maandag 18 oktober en dinsdag 19 oktober bent u van 8.30 tot 9.30 uur van harte welkom in de koffiekamer om onder het genot van een kopje koffie of thee met ons kennis te maken.
We verzoeken u om hiervoor in te schrijven, zodat we niet met te veel mensen bij elkaar zitten.

Met vriendelijke groeten,
Essam el Mouwafik (directeur)
Rik van den Dries (conciërge)
Wendy Kesting (intern begeleider)

Nieuw personeel

\

Essam EL Mouwafik

Asalaamou alaikom wa rahmatoelilah wa barakatoe

Mijn naam is Essam EL Mouwafik en ik mag me vanaf 1 augustus met groot plezier de nieuwe directeur van IBS Aboe el-Chayr noemen. Hiervoor heb ik met enthousiasme als docent op het voortgezet onderwijs gewerkt. Omdat ik graag ook een steentje bijdraag aan de richting van het onderwijs, heb ik naast het doceren ook organisatorische taken op me genomen als vakgroephoofd en zorgcoördinator. Als schoolleider vind ik het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan, zich er veilig voelen en dat elk kind op zijn of haar eigen niveau het beste uit zichzelf kan halen.

Ons team bij Aboe el-Chayr bestaat uit gedreven en enthousiaste leerkrachten, medewerkers en vrijwilligers. Samen streven we ernaar om in een veilige en prettige sfeer onderwijs te bieden aan de leerlingen. We hebben veel plannen en uitdagingen uitgestippeld om de komende periode verder te bouwen aan de kwaliteit van het onderwijs op onze school, om zo de talenten van uw kind verder te laten ontplooien.

Omdat iedereen een goede toekomst wil voor zijn kinderen, en een goede basis mede wordt gelegd op de basisschool, is een goede samenwerking met de ouders essentieel. Ik kijk ernaar uit om de kinderen en u beter te leren kennen zodat we samen inschaAllah, uw kind een mooie schooltijd kunnen bezorgen bij Aboe el-Chayr.

 

Met vriendelijke groet,

Essam El Mouwafik

 

Juffrouw Wendy

Beste ouders/ verzorgers,

Graag stel ik me aan u voor.

Mijn naam is Wendy Kesting en ik ben de nieuwe intern begeleider.

Ik heb de afgelopen 25 jaar in het speciaal onderwijs in Tilburg gewerkt, waarvan de laatste 7 jaar bij Samenwerkingsverband Plein 013 als consulent Passend Onderwijs. Als consulent werkte ik met veel plezier op bs. De Regenboog, De Lochtenbergh en ook een jaar op deze school. Ik vind het echt fijn om nu op een vaste school te gaan werken in deze kleurrijke wijk Stokhasselt.

Samen met juf Esra en juf Zeynep ga ik de leraren en leerlingen ondersteunen. Als er wat met uw kind is, is de leraar het eerste aanspreekpunt voor u als ouder.

In overleg met de leraar kunt u aangeven, dat u graag met ons een gesprek wilt.

Juf Wendy: voor de groepen 1, 2, 3 en 6.
Juf Esra: voor de groepen 4 en 5.
Juf Zeynep: voor de groepen 7 en 8.

Ik woon met mijn gezin in Tilburg.

Als moeder weet ik uit ervaring, dat het prettig is om een goed contact met school te hebben. Daarom zal ik de ochtenden om 8.30 uur op het schoolplein zijn om een praatje te maken.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en woensdagochtend.

Ik vind het belangrijk, dat alle kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en zichzelf mogen zijn op een veilige en fijne school. Daar ga ik me voor 100 % voor inzetten.

Als er wat is, hoop ik dat u een afspraak met me maakt.

U bent altijd welkom!

Met vriendelijke groeten, Wendy Kesting

Meneer Malik

Selamun Aleykum,

Ik ben Malik Ozcan, 28 jaar oud en momenteel woonachtig in Tilburg.

Onlangs heb ik de opleiding Islamitische Theologie afgerond aan de Islamic University of Applied Sciences. Mijn passie voor Islamitische wetenschappen en geschiedenis wil ik graag overdragen aan mijn omgeving. Dit heeft ertoe geleid dat ik docent ben geworden, zodat ik islamitische kennis over kan dragen aan leerlingen.

De afgelopen jaren heb ik islamitische vakken gedoceerd aan kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Vanaf het schooljaar 2021/22 zal ik samen met mijn collega Malika de godsdienstlessen verzorgen op de IBS Aboe el-Chayr.

Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s onze ervaring te delen met de leerlingen op onze school. Moge Allah (c.c.) het vergemakkelijken voor ons en onze zuivere intenties beschermen, Amin.

Meneer Rik

Ik ben Rik, de nieuwe conciërge op Aboe el-Chayr. Ik ben woonachtig in Tilburg. Ik ben getrouwd en heb een dochter. Ik heb hiervoor in de zorg gewerkt. 

Dit is mijn eerste functie als conciërge en ik heb er super veel zin in. Ik kijk ernaar uit om alle collega’s en leerlingen te leren kennen. Ik ga mijn uiterste best doen om mij vol in te zetten bij Aboe el-Chayr. 

Als er vragen zijn of u wilt gewoon een praatje maken, kom dan gerust langs.

 

Tot snel op school.

Meneer Mark

Beste ouders van de Aboe el-Chayr. 

 

Komend schooljaar kom ik het team van leerkrachten en onderwijsassistenten versterken. 

Mijn naam is: Mark en ik ben 50 jaar. Momenteel ben ik bezig met een carrière switch door mijzelf om te laten scholen tot leerkracht aan de Pabo. Mijn grote passie is voetballen wat ik ook geruime tijd hebben kunnen doen als werk. Mijn tweede passie is voor de klas staan. Belangrijk is hierbij dat dit in een veilige omgeving gebeurd.  

Ik kan niet wachten om te beginnen en hoop jullie te kunnen begroeten in het komend jaar. 

 

 Meneer Mark